Yin Yoga ws class, Yogabolaget

Nourish the yin – embrace the slow, the stillness, the quiet

Varför blir vi människor generade av tystnad? Vilken komfort finner vi i allt ljud?

Tystnad behöver inte vara avsaknad av ljud. Tystnad handlar om att lyssna och observera. Ett tillstånd av inre stillhet utan dömande. Ett tillstånd vi inte behöver lära oss, utan helt enkelt bara påminnas om då det alltid finns inom oss.

Enligt Kinesisk medicin finns det fyra essenser vi behöver balansera: Qi, blod, Yin och Yang. Qi är en form av energi och drivkraft till all rörelse. Yin står för stillsam energi. Vila, tystnad och stillhet, vilket i sig anses vara en kraftfull medicin. Yin står också för vissa vätskor i kroppen, såsom synovialvätska som finns i våra leder (vårt bindvävssystem).

Genom sittande eller liggande positioner i yin yoga kan vi stimulera och hydreras kroppens yin vätskor och leder på ett skonsamt sätt, samtidigt som vi går in i meditation och omfamnar meditativ stillhet. En kraftfull praktik med således djupa effekter på både kropp och sinne.

I en serie workshops utforskar vi yin yogans alla aspekter ur ett funktionellt anatomiskt synsätt utan estetiska ideal, med fokus på den unika individen. Genom tre timmars yin yoga sessioner skapar vi tid för yin aspekter och drar lärdom av Kinesisk medicinens filosofi, som vi sedan kan bära med oss även utanför mattan för att skapa mer harmoni och balans.

Öppen för alla nivåer.
Pris 490 kr
Årskort och terminskort har 100 kr rabatt

http://www.yogabolaget.se/index.php/kurser-a-workshops/89